Keskisuomalaisen kotimaan osasto

Heipä vaan. Vuoden 2002 alussa KSML uudisti verkkosivustonsa, ja kuten kaikki veppislangia tuntevat tietävät, se tarkoitti lähinnä kaiken täydellistä uudelleenjärjestelyä niin, että kaikki vanhat urlit menivät rikkipoikki (plus että nyt sivuja eivät pääse lukemaan kuin paperilehden tilaajat, minkä fiksuudesta voi tietenkin olla montaa mieltä). Niinpä yksikään tällä sivulla listattu keskisuomalainen.net:iin osoittava linkki ei toimi.

Tällä hetkellä lukukelpoisia ovat siis pakinani, koska niitä ei koskaan julkaistu verkossa, ja jouduin siirtämään ne tänne tuskallisesti kut’n’paste-käsityömetodeita harjoittaen. Uutisjutut toimivat sitten, kun olen saanut hankittua kopiot kaikista jutuista ensin itselleni. Älkää siis odottako mitään ihan pian.

Pakinat

Ensimmäinen työviikko, 2. – 4. toukokuuta

Ei mitään ihmeellistä, asialliset hommat hoidettiin ja muuten oltiin kuin Ellun kanat. Tutustuttiin Marika Katajan (maisteriohjelma, toinen harjoittelija meiltä) kanssa vähän paikkoihin ja ihmisiin. Juttujen makuunkin päästiin kyllä heti, ei siinä mitään.

Toinen työviikko, 7. – 11. toukokuuta

Marika oli töissä lauantain, minä normaalin viikon. Kokeiltiin iltavuoroa ja opeteltiin päivystäjän rutiinia. Nothing out of the ordinary, I’d say. Jämsässä tuli kävästyä juttukeikalla seuraavan viikon Muksusuomalaista varten. Paikallistuntemukseni on silti lähes nolla.

Kolmas työviikko, 14. – 18. toukokuuta

Tällä viikolla tuli ripastua parit jutut ja jopa tuo yliopiston tiedotteesta tehty yksipalstainen sai säilyttää otsikkonsa. Työlistat saatiin ja palkastakin oli jotain epämääräistä puhetta. Ei vieläkään mitään valtavaa.

Neljäs työviikko, 21. – 25. toukokuuta

Olihan tuo helatorstai tuossa välissä, ettei koko viikkoa tarvinnut puskea töitä putkeen.

Viides työviikko, 29. – 31. toukokuuta

Kolme ekaa päivää meni häslätessä ylioppilaskirjoitusten kanssa: jutun pointti vaihteli, ja niin vaihteli jututettavien mielikin. Ette saa tuloksia – saatte tulokset – kiellettyä – sallittua ja niin eespäin. Vaan tulihan tuo kasaan. Ja seksivestivaalijutusta saimme (me = toimitus) palautetta. Maakunnassa tilauksia perutaan kuten takatalvi niittää hukkakauraa. Tai jotain.

Kuudes viikko, 4. – 6. & 9. – 10.

Jostain syystä minusta alkoi tuntua kovin puuhakkaalta ja kiireiseltä heti kun harjoittelujakso päättyi ja meistä tuli tavallisia kesätyöläisiä, vaikka mitään eroa ei varmaan ollutkaan. Funny thing, this head of a human.

Seitsemäs viikko, 11., 12., 14., 17. kesäkuuta

Kaksi päivystystä ja kaksi juttukeikkaa, aika hiljainen viikko. Paitsi että sitten sunnuntaina loin toki Oodin tuntilapulle. Päivi antoi palautetta lehtijutuista, se on toki mainittava. Nyt tiedän, mitä juttuja en pistä työnäytteisiin.

18. kesäkuuta – 5. heinäkuuta

Jussin jälkeinen reppariduuni ja päivystyksiä ihan liikaa. Ei ihmeellistä raportoitavaa, paitsi että sain jonkin verran palautetta, ja tällä kertaa se oli myös positiivista. Nyt täällä on listattuna enää valikoitu osa jutuista, lähinnä muut kuin yksipalstaiset.