(Alla Postille (Postiin?) lähettämäni palautekirje, jonka lukemalla selviää, miksi vietimme tiistain reipashenkisesti kiroillen.)

Asuimme avopuolisoni kanssa kevään 2003 Cardiffissa, Walesissa, jonka takia teimme tammikuussa Postiin maksullisen uudelleenlähetyssopimuksen. Se toimikin hyvin, ja palattuamme kesäkuussa Suomeen posti saapui normaalisti tänne Jyväskylän osoitteeseemme. Elokuun ensimmäisen puolentoista viikon aikana emme saaneet kuitenkaan enää yhtään kirjettä, laskua tai mitään muutakaan henkilökohtaista postia. Tutkittuamme asiaa selvisi, että osoitteenmuutos ulkomaille oli mennyt uudestaan voimaan.

On mahdollista – ja todennäköistä – että tämän puolentoista viikon aikana ulkomaille on päätynyt mm. postimyynnistä tilaamiani tuotteita, jotka joudun nyt siis omin kustannuksin jäljittämään ja hoitamaan jotenkin niiden toimittamisen takaisin Suomeen.

Taustojen selventäminen lienee paikoillaan. Tarkemmin sanottuna asiasta huolehti Joensuussa asuva isäni, koska meillä ei ollut etukäteen tietoa osoitteestamme ulkomailla ja asia oli fyysisesti helpompi hoitaa Suomesta. Ensimmäiseen ilmoitukseen merkittiin muutoksen kestävän toukokuuhun asti, mutta epähuomiossa siihen ei merkitty ulkomaan asuntomme katunumeroa. Tämä puute korjattiin maaliskuussa.

Kun kävimme kysymässä sotkun syytä Jyväskylän postissa, virkailija – joka ei siis ollut aiemmin tekemisissä tämän postin uudelleenlähetysjupakan kanssa – tarjosi selitykseksi sitä, että alkuperäiseen lomakkeeseen oli merkitty muutoksen loppumisaika, toukokuu, vain maistraatille tiedoksi menevään osioon eikä siis lainkaan Postin käyttöön tarkoitettuun kohtaan. Kun otetaan huomioon, että lomakkeen on kuitenkin täyttänyt Postin virkailija, jolle isäni on selittänyt tilanteen, on minusta aivan selvää, että kyseessä on Postin työntekijän lipsahdus.

On mahdollista, että saan tavoitettua Cardiffista tuttavia, jotka voisivat käydä tarkistamassa meille tulleet postit. Joka tapauksessa tämän asian selvittäminen ja postien mahdollinen uudelleenlähettäminen Suomeen tulee viemään sekä aikaa että rahaa. Minusta olisikin asiallista, että Posti selvittäisi kuinka tällainen sekaannus on ollut mahdollinen ja korvaisi siitä meille aiheutuneet kulut.

Pyydän teitä ohjaamaan kyselyni asiasta vastaavalle henkilölle. Vastaan tietenkin mielelläni kaikkiin kysymyksiinne.

Parhain terveisin Olli Sulopuisto