Koska olen hillittömän huono rahankäyttäjä, tahdon saada joululahjoja jo nyt. Katselin tuossa Technikdirektistä vähän kamerakrääsää. Metz 44 AF 4 C maksaa 150 eur, Canon EF 1,8/50 II 52 90 eur ja Sigma DC 3,5-5,6/18-50 C/AF 70 euroa. Noihin saksalainen tahtoisi tietenkin vielä postikulut päälle, eli kokonaissumma lienee jotain 350 euron hujakoilla.

Kysymyksiä: Jos oletetaan, että rahaa ei ole käytettävissä tuota enempää, ja tahdon salaman, laajakulman ja valovoimaisen peruslasin, kuulostaako väline-hinta-yhdistelmä tolkulliselta? Kannattaako hintoja kysellä Suomesta? Olisiko pikkuzuumin sijaan joku kiinteäpolttovälinen laajis fiksumpi? Runko on siis filmiä syövä muovi-Canon, eli mistään FOV cropeista ei tarvitse huolia. Perusteltuja kannanottoja vastaanotetaan kommenteissa, kiitos.

(Joululahja tämä on siksi, että marraskuun Visa-ostokset erääntyvät joulukuussa. Logiikan riemuvoitto, tämä.)

Edit 1.11.2005: Tsekkailin Pasin vinkistä vähän muitakin lyhytpolttovälisiä. Vaihtoehtona lie siis Tamron 3,5-4,5/19-35 C/AF 140 eur, mutta se on vain vähän turhan hintava.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.