Olen päättänyt ryhtyä jalkapallofaniksi. Pro Evolution Soccer 4 on käännyttänyt minut. Ensin menin vartavasten katsomaan Suomi–Tsekki-peliä kavereiden kanssa. Sitten huomasin jääväni töllöttämään Eurosportia, kun sieltä tuli Champions Leaguen peli aamukahdelta. Eilen jätin menemättä elokuviin ja katsonkin sen sijaan FA Cupin välierän.

Mutta minulla on ongelma. Koska olen aloittanut fanittamisen vasta 25 vuoden kypsässä iässä, minulta puuttuu historia lajin ja ennen kaikkea seurojen kanssa. En oikein tiedä, ketä kannattaa tai miksi.

Siispä pyydän sinua, hyvä lukija, ehdottamaan minulle suosikkiseuraa. Näin asian muotoili toverini tekstiviestissään:

Suosikkiseura pitää olla. Sokeaa fanitusta tai jonkinlainen tekaistu akateeminen asenne. ”Minulla ei ole varsinaista suosikkia, sillä PIDÄN LAJISTA. Mutta Xn esityksiä seuraan erityisesti, koska seuran historia heijastelee eurooppalaisen vasemmiston mielenkiintoisimpia käänteitä Espanjan sisällissodan ajoilta”. Tai ”rakastan Hollantia, ja PSV on HOLLANTI PIENOISKOOSSA. PSVläisyys on hollantilaista elämänmenoa puhtaimmillaan. Hollanti hengittää…” jne.

Olen miettinyt hieman reunaehtoja tulevalle suosikilleni. Sen kansallisuudella ei ensinnäkään ole mitään väliä. Toisekseen sen menestyksellä ei ole niin paljon väliä; tahtoisin mieluummin fanittaa sivistynyttä herrasmiesseuraa kuin tylysti runnovaa visigoottilaumaa. Kolmannekseen toivoisin, että sen fanit eivät olisi keskimääräistä pahempia punaniskoja.

Löytyisikö näillä ehdoilla minulle jotain?