Ajattelin kokeilla tätä meemihössötystä: mikä on tietokoneesi nimi?

Läppärini on postmoderni ja Debian-serverin nimi on lihamureke. Logiikka nimissä on, että niiden tulee olla suomea, kaksisanaisia substantiiviyhdyssanoja ilman ääkkösiä ja kaikkien nimien tulee olla eri paradigmasta. (Xbox rikkoo tätä sääntöä hieman, sillä sen nimi on ihan tylsästi xbox, mutta toisaalta parka ei edes tunne omaa nimeään, joten sitä ei lasketa.)

Aiempia tietokoneideni nimiä ovat ainakin aivokirurgi (vanha läppäri) ja mattopiiska (pöytäkone). Olen melko varma, että oli vielä joku kolmaskin, mutten muista sen nimeä.

Lihamureke on tällä hetkellä kolmannessa tai neljännessä inkarnaatiossaan, jolla ei taida olla enää mitään yhteistä ensimmäisen version kanssa. Olen jostain syystä tykästynyt nimeen niin, että se on pysynyt käytössä. Nimi on jo niin vakiintunut, että en itse asiassa puhu lihamurekkeesta vaan lihiksestä. Sen alkuperä löytyy 1990-luvun lopulta BatMudista, jossa päätin jostain käsittämättömästä syystä nimetä hahmoni lihamurekkeeksi.

Kämppis-Villen koneen nimi on Nuppu. Minusta on omituista antaa tietokoneelle feminiininen nimi. Mutta lihamureke – siinäpä sopivan jämäkkä sana.