Minua kiinnostaisi tietää, miten usein ihmiset muuttavat blogienlukemistapojaan. Ei tässä mitään tiedettä olla tekemässä, mutta vähän näppituntumaa vankempaa kuitenkin. Jotain tyyliin

  • milloin viimeksi poistit blogin/blogeja rss-lukijasta/suosikeista ja miksi?
  • miten tiuhaan tilaat uusia blogeja tai poistat entisiä?
  • tapahtuuko se edes jokseenkin säännönmukaisella tahdilla?

Asia tuli mieleen, kun surfailin englanninkielisten akateemikoiden blogosfääreissä. Huomasin pohtivani, että olisiko tämä kirjoittaja niin kiinnostava, että jaksaisin tilata rss-syötteen ja tulisiko sitä luettua edes toisinaan.

Olen viimeisen parin kuukauden aikana tilannut ehkä puolenkymmentä uutta blogia. Ne ovat kaikki varsin harvakseltaan päivittyviä. Arvioisin, että noin puolet on ammatillisesti kiinnostavia (leffajuttuja tai jotain sen suuntaista) ja puolet muuten vain viihdyttäviä.

Tilauksia poistin vuodenvaihteessa, kun työtilanteen muuttuessa ei ollut enää tarvis seurata tietyn alan juttuja niin tiuhaan. Säilytin muutaman hyvän blogin siltäkin sektorilta, mutta päivittäinen kymmenten postausten läpikahlaus sai jäädä.

Sanaa tästä saa mieluusti levittää ja kehittää kysymyspatteristoa.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.