Ei tämä ole enää edes hauskaa.

Ostin joulureissua varten junalipun verkkokaupasta etukäteen ja printtasin sen itse, jotta olisin mahdollisimman hyvä itsepalveluasiakas. Matkaajia on kaksi, Tiuku ja minä.

Ostamiseen muuten meni jokunen tovi, sillä VR:n pyllysuristin kertoo vasta varausprosessin lopuksi, että haluttua paikkaa ei ole saatavilla. Siis sen jälkeen, kun on varannut junan, merkinnyt haluavansa lemmikkipaikan ja kirjoittanut nimensä.

Vaan mitä tapahtuu junassa? Konduktööri kysyy, että olenko maksanut lemmikistä. Mitä ilmeisemmin en, vaikka olen varannut lemmikkipaikan. Ei muuta kuin pankkikortti esille ja vitonen lisää tilille, kiitos.

Konnari tiesi vielä kertoa, että tähän verkkokaupan lemmikkiliputtomuuspulmaan törmätään jatkuvasti, mutta hänellä ei ole selitystä siihen.

Arvon Valtion Rautatiet: kun seuraavan kerran perseilette verkkopalveluidenne kanssa, niin jaksaisitteko pyytää sovelluskehittäjää vähän kehittämään sitä verkkokauppaa pidemmälle? Voisitte samalla vaikka fiksata erikoisen ”me ei myydä lippuja öisin, koska… ööh, silloin ei kulje junia ja jos sitä paitsi verkkokauppaa ruokitaan keskiyön jälkeen, se muuttuu gremliniksi” -aikarajan.