Sauli Niinistön presidentinvaalikampanja

Tiedotusvälineille 9.1.2006, julkaistavissa heti

Naiset lahjoittavat 150 Niinistön kirjaa kirjastoihin – Keski-Suomeen 10 uutta kirjaa

Kokoomusnaiset lahjoittivat maanantaina 9.1. Sauli Niinistön Viiden vuoden yksinäisyys – kirjaa 150 kappaletta Suomen kirjastoihin. Keski-Suomeen lahjoitettiin 10 kirjaa: Jyväskylässä Lohikosken, Kypärämäen ja Keljonkankaan kirjastoihin, Saarijärven kirjastoon kaksi sekä Äänekosken, Keuruun, Multian ja Kannonkosken kirjastoihin yksi kuhunkin. Jo aiemmin lahjoitus on tehty Säynätsalon kirjastoon Jyväskylässä.

Naiset lähtevät kirjan lahjoitusprojektiin yksinkertaisesti siitä syystä, että kirjaa jonotetaan kirjastoissa. Esimerkiksi Metro-lehdessä kerrottiin 4.1., miten ”pääkaupunkiseudun kirjastojen seitsemänneksi varatuin kirja oli joulukuun lopussa Sauli Niinistön Viiden vuoden yksinäisyys”. Lehtijutun mukaan sekä Tarja Halosen että Matti Vanhasen vaalikirjoja löytyy hyllystä, Niinistön kirja on siis poikkeus.

Koska kaikki halukkaat eivät ole päässeet tutustumaan Niinistön kirjaan, päättivät kokoomusnaiset tempaista ja helpottaa kirjan saatavuutta lahjoittamalla mainitut 150 kappaletta Niinistön kirjoja kirjastoihin.

Niinistön kirjaa on kaivattu myös kirjastojen ulkopuolella: kustannusosakeyhtiö Teoksen markkinointipäällikkö Mirja Halosen mukaan Viiden vuoden yksinäisyyttä on myyty peräti noin 25 000 kappaletta. Halosen mukaan myynti on tapahtunut nimenomaan normaalien kirjanmyyntikanavien kautta – eikä esimerkiksi puolueorganisaation välityksellä. Ihmiset ovat aidosti ottaneet kirjan omakseen.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.