Juha Seppälä: Kyllä ”Elämä on Ihanaa!” (AL 7.7.2007)

Toimittaja Matias Erkkilä Markkinointi&Mainonta-lehdestä käsitteli 31. toukokuuta aikakauslehtien printti- ja verkkoversioiden suhdetta: ”– – Aika hälyttävää luettavaa ovat nämä aikakauslehtien verkkosivujen viikoittaiset, toistan, viikoittaiset, kävijämäärät.”

[…]

Seiska ei sisältynyt Erkkilän verrokkeihin, mutta silläkin on verkkosivut ja siellä muun muassa kategoria Julkkisblogit. Yhtenä bloggaajana on laulaja Anita Hirvonen, jolle Blogilista ilmoittaa tuoreen päivityksen (”Aina pirteän ilopillerin nykykuulumiset löydät hänen blogistaan.”), joka on kuitenkin aina yksi, sama, ensimmäinen ja ainoa päivämäärältä 23.11.2006.

Anita (”Elämä on Ihanaa!) kirjoittaa, että ”Moi. Kylläpä on ihmeellistä tämä nykyaika. Tässä pimeyden keskellä kirjoittelen omasta elämästäni josta yleensä muut kirjoittavat. En ole häävi kirjallisessa julkaisussa, vaikka puhuminen kyllä onnistuu – liikaakin. Kiireinen alkutalvi johtuen Anita musikaalin harjoituksista Riihimäen teatterissa. Ensi-ilta on jo tammikuun 13. Keikatkin on hoideltava ja kuntoon pitäis päästä. Mua on vaivannut sitkeä syysflunssa, että väsymys käy välillä käpälään. Iloa tuo oma koti joka alkaa pikkuhiljaa olla kunnossa muutama projekti vielä, niin kuin kodinhoitohuone ja autotalli, jää varmaan ensi kesään. Uutta levyä valmistellaan kovaa vauhtia. Alkuvuodesta jotain valmista toivon mukaan. Olen kyllä kiitollinen että töitä on riittänyt. Tää on tylsää luettavaa. Yritän parantaa tahtia kunhan tässtä tokenen. Kyllä Elämä on Ihanaa.”

Aikakauslehti on semmoinen liittymä, että sitä ei verkkoversio uhkaa.

* * *

Jos ymmärsin oikein, Juha Seppälä tarjoaa seuraavanlaisen päättelyketjun:

  1. Aikauslehtien verkkosivuilla ei käy ketään
  2. Seiska on aikakauslehti
  3. Anita Hirvonen ”bloggaa” Seiskalle
  4. Anita Hirvonen ei osaa kirjoittaa/on tyhmä/huvittava (yliviivaa tarpeeton)

Kohdista 1–4 seuraa siten aukottomasti, että ei huolta, vaikka kukaan ei käy lehtien sivuilla, sillä kaikki nettiin liittyvä on viime vuotista anitahirvosta.

Wau. Olen sanaton.

Tämä ei muuten ole ensimmäinen kerta, kun Juha Seppälä on viillellyt internet-nörttien kalpeita vatsoja auki partaveitsimäisellä älyllään.

* * *

Saatan olla täysin väärässä, mutta jotenkin en usko, että Erkkilän tavoitteena oli kannustaa Anita Hirvosta bloggaamaan ahkerammin. Kenties hän halusi huomauttaa, että aikakauslehdillä on paljon lukijoita, että internetillä on paljon käyttäjiä ja että on hassua, kuinka nämä kaksi ryhmää eivät kohtaa.

Mutta Juha Seppälä on niin paljon minua viisaampi, että olen asiassa varmaan ihan väärässä. Onhan minulla blogikin.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.