Hesari kertoo, että

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Yleisradion MOT-televisio-ohjelma loukkasi kolmen kurditaustaisen ihmisen kunniaa, kun se väitti heidän tukevan terroristijärjestön toimintaa Pohjois-Irakin kurdialueella.

Oikeus määräsi, että Ylen on poistettava kolmikon nimet ohjelman käsikirjoituksesta, joka on ollut yleisön luettavana internetissä syksystä 2005 lähtien.

Sen kummemmin päätöksen oikeellisuutta pohtimatta voinemme, arvon lukija, olla yhtä mieltä siitä, että moinen päätös on silkkaa houkkien puuhaa. Nimittäin jos käsikirjoitus sattuisikin Ylen sivuilta katoamaan tahi muuttumaan, jäisi se ainakin Googlen ja archive.orgin välimuistipalveluihin. Sitä paitsi on varsin todennäköistä, että päätöksestä kuultuaan joku uljas sananvapaussoturi on kopioinut ko. sivun ja laittanut sen tarjolle jonnekin muualle.

Miten tällaisessa tilanteessa pitäisi oikein toimia?